Волонтери у краватках: як бізнес допомагає змінювати світ Економічна правда

Артем закінчив навчання у фотошколі Photostudy.me і вже має кілька готових практичних робіт у новому форматі. До того ж він опанував створення відео в техніці stop motion і доповнив своє портфоліо. Сьогодні він вже не сумнівається у своїх кар’єрних можливостях і готовий до нових проєктів.

До того як я почала волонтерити, я більше фокусувалася на професійному розвитку, тому мої софт скіли були на дуже низькому рівні. За ці три роки я прокачала багато корисних навичок, серед яких робота в команді, кризовий менеджмент, уміння працювати в різних програмах, таск-менеджерах, CRM-системах, комунікаційні та управлінські навички. Проєктному менеджменту я також навчилася виключно завдяки волонтерству, спочатку відвідавши табір БУР, а потім пройшовши школу проєктного менеджменту BURlab. Наша команда проводить чимало проєктів, покликаних допомагати українцям шукати роботу та розвиватися у найскладніші часи. До наших ініціатив долучаються сотні експертів у різних сферах, які на волонтерських засадах допомагають учасникам програм з їхніми запитами щодо працевлаштування, пошуку професії, кар’єрного просування. І допомагаючи, отримують чимало бенефітів і для власного розвитку.

Як волонтерство впливає на кар'єру та розвиток професійних навичок.

Ефективне використання новітніх технологій – основа формування професійних компетентностей здобувачів освіти на уроках природничих дисциплін (Наталія Овчиннікова, викладач природничих дисциплін ОПЛ). Особливості вивчення, узагальнення та поширення перспективного педагогічного досвіду в умовах воєнного стану (Валентина Васильчук, директор НМК ПТО у Житомирській області). Глобал має внутрішні чорні списки, з якими звіряється під час найму технічних спеців. Бази ґрунтуються на звітах менеджерів, рекрутери навіть створюють тікети у якійсь джирі для перевірки кандидатів за внутрішнью інформацією.

Людей, які мають такі самі навички, знання та практичний досвід, як ви. Талант, як і будь-яка інша навичка, з часом та практикою розвивається та поліпшується. Навіть якщо ви не виявили його на початку кар’єри, не варто засмучуватись. Потрібно постійно навчатись та експериментувати, аби розкрити свій справжній потенціал. Практична (мобільні консультативні пункти, тренінги, рольові ігри) допомога шкільним психологам та соціальним педагогам міста у превентизації дитячих правопорушень та бездоглядності. Профілактика насильства в родинах, робота з розповсюдження знань про права дитини.

На Полтавщині спалахів кишкових інфекцій не зареєстровано, – ОВА

Військовий досвід — це одна з можливостей для розвитку кар’єри. Посібник Військовий імунітет у цивільній кар’єрі допоможе вам самостійно пропрацювати навички, здобуті на війні, й адаптувати їх до цивільної професії. В детальних інструкціях ви знайдете підказки, як сформувати отриманні знання та вміння у резюме та презентувати їх на співбесіді. Витрата часу на відпустку та відпочинок – це необхідність, яка може збалансувати ситуацію, коли вигорання наближається. Такі канікули допоможуть вам відключитися, оновитися та отримати новий погляд на те, що спричинило у вас стрес.

травня 2022 року

Тема «Безпечне освітнє середовище, впровадження сучасних цифрових освітніх ресурсів в закладах П(ПТ) освіти». Багато чого доводилося і доводиться витримувати задля існування та власної ідентичності українському народові. Та крізь усі нещастя і негоди, війну й розруху він зуміє пронести незаплямованою, живою свою рідну мову. Виступила з презентацією «Формування енергоефективної компетентності майбутніх кваліфікованих робітників будівельної галузі шляхом участі в проєкті GIZ із упровадження короткотермінових програм із енергоефективності та енергозбереження». Сьогодні, 18 листопада, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко відзначив юнаків та дівчат із Житомирщини, які цього року стали переможцями фінального етапу Всеукраїнського конкурсу Малої академії наук. Про взаємодію соціальних інститутів у вихованні учнівської молоді в цифровому учнівському просторі поділилась Чайкіна Н.Р., заступник директора з НВР ЦПТО м.Житомира. Андрій МІЛЮТІН, виконуючий обов’язки директора Житомирського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, розповів про види допомоги, яку надають юристи центру з метою покращення обізнаності громадян про їхні права та захист у разі їх порушення.

Це можуть бути люди з інших міст, країн, з інших континентів. Звичайно, це опціонально і не повинно бути головною мотивацією робити добрі справи, але, погодьтеся, немає нічого кращого, як реалізація спільних проектів для процесу налагодження міцних зв’язків з людьми. Волонтерство розширює коло знайомств, які можуть стати в нагоді Вам в житті. Благодійність може зробити Вас здоровішими і продовжити життя. Згідно з дослідженням, опублікованим в Psychology and Aging в 2013 році, люди, які присвячують волонтерству хоча б дві години на тиждень, на 40% рідше за інших страждають від підвищеного артеріального тиску. У 2011 році дослідник з США Сара Конрат виявила, що ті, хто регулярно займається благодійністю, мають більш низькі показники смертності в порівнянні з тими, хто цього не робить.

Враховуючи виокремленні навички можна запропонувати умови, за яких можливе успішне формування навичок ХХІ століття у молодих людей, а також інформаційно-комунікаційні технології (онлайн-сервіси), що дають змогу це зробити. Комплексне узагальнення цієї інформації та ідей для їх розвитку представлено на інфографіці. У якийсь момент я проаналізувала, що не всі запити можу якісно опрацювати, зважаючи на власний досвід — зокрема, мені складно підтримувати тих, хто розглядає для себе лише найману роботу, бо я звикла працювати з підприємцями та самозайнятими. А у підсумку впевнилася, що моєю сильною стороною є фриланс та підприємництво — про них я можу говорити годинами. Це усвідомлення допомогло мені зрозуміти, в чому моя сила як експертки, а ще побачити теми, яким варто приділити увагу у власній наставницькій діяльності. До проєкту я долучилась як кар’єрна консультантка з великим попереднім досвідом консультування. Основною мотивацією було бажання підтримати українців, які через повномасштабне вторгнення втратили роботу і потребували нової.

Мене підкупило те, що працювати можна віддалено, тож я погодилась. Зараз я акумулюю увесь досвід, який здобувала протягом років волонтерства, і допомагаю іншим людям ставати волонтерами. У березні я переїхала з Харкова до Львова і одразу пішла в офіс «Української освітньої платформи» — благодійної організації, в якій почала розвиватися БУР, — аби дізнатися, чим можу бути корисна. Мені доручили координувати евакуацію людей зі сходу та півдня України.

Схильність до певних професій найчастіше проявляється в підлітковому віці. Це вдалий час для розвитку талантів і вмінь, а школа – найкраще місце для цього. Втім, сучасні підлітки не лише досліджують себе та визначаються з майбутньою сферою, а й міркують про те, які професії будуть потрібними Україні для відбудови та відновлення. Встигнути за міжнародними трендами та оновити освітню систему і стратегію кар’єрного консультування — одні з основних завдань https://www.048.ua/list/423149 для України вже сьогодні. За даними The World Economic Forum, у 2021 році навички, які були затребуваними серед роботодавців у 2016, втратили свою актуальність. Навчання в школі не здатне повністю підготувати дітей до викликів сучасності, саме тому має існувати якісна позашкільна освіта. Робота над волонтерськими проєктами — це також важливий маркер для працедавця, який демонструє, що людина зацікавлена у своїй роботі та професійному розвитку.

Потім були тренінги з тайм-менеджменту та проєктного менеджменту. А ще — було багато знайомств, підтримки, взаємодопомоги і натхнення. Бо навіть у найтемніші часи знайдуться ті, хто підтримає та поділиться променем добра.

16 травня 2023 року відбулася онлайн-зустріч заступників директорів з навчально-виховної роботи та відповідальних в закладах професійної(професійно-технічної) освіти осіб за проведення Тижня професійної освіти. Коли ти знаходишся на дзвінку або онсайт з новим клієнтом, в якого ж конкретна бізнес-проблема. Клієнта не цікавить на даному напрямку етапі що там краще, Kafka чи RabbitMQ і які конкретно деталі реалізації. Клієнта цікавить що взагалі треба зробити, які ресурси, скільки це займе по часу, скільки буде коштувати врешті решт.

Чи то посмішка на обличчі дитини з сиротинця, яка отримала подарунки напередодні свят, чи то успіхи дитини-інваліда, яка читає книги, завдяки вашим волонтерам. Нехай ваші добровольці побачать результати своїх зусиль. Немає кращої мотивації, ніж розуміння, що вони створюють зміни в світі.